Verliefdheid, relaties en commitment

In deze video spreekt Vera over de fases van verliefdheid en over hoe een verbintenis die aangegaan is vanuit hoop en verlangen (behoeftigheid) kan veranderen in een spiritueel volwassen commitment. Wat dienstbaarheid aan elkaar betekent en het rechtop staan als jezelf in een relatie.

5 thoughts on “Verliefdheid, relaties en commitment”

 1. Lieve Vera, bedankt voor je reactie. Eindelijk een antwoord op mijn ‘hoe’ vraag ;-) want overal lees je ,open je hart, laat het binnenkomen, hou van jezelf, zit niet zoveel in je hoofd, and so on…maar ik mis heel vaak het ‘hoe’ dan. En wat je al aangeeft, dan schiet ik weer in die verbetermodus, oh….ik doe iets ‘niet’ goed als ik niet open sta…..een lieve vriendin gaf me gister al een antwoord door in mijn ogen te kijken en te zeggen dat het mijn liefde was die ze zag…..en die kwam binnen….;-)

 2. Lieve Vera, bedankt voor je reactie. Eindelijk een antwoord op mijn ‘hoe’ vraag ;-) want overal lees je ,open je hart, laat het binnenkomen, hou van jezelf, zit niet zoveel in je hoofd, and so on…maar ik mis heel vaak het ‘hoe’ dan. En wat je al aangeeft, dan schiet ik weer in die verbetermodus, oh….ik doe iets ‘niet’ goed als ik niet open sta…..een lieve vriendin gaf me gister al een antwoord door in mijn ogen te kijken en te zeggen dat het mijn liefde was die ze zag…..en die kwam binnen….;-)

 3. Lieve Vera, bedankt voor je reactie. Eindelijk een antwoord op mijn ‘hoe’ vraag ;-) want overal lees je ,open je hart, laat het binnenkomen, hou van jezelf, zit niet zoveel in je hoofd, and so on…maar ik mis heel vaak het ‘hoe’ dan. En wat je al aangeeft, dan schiet ik weer in die verbetermodus, oh….ik doe iets ‘niet’ goed als ik niet open sta…..een lieve vriendin gaf me gister al een antwoord door in mijn ogen te kijken en te zeggen dat het mijn liefde was die ze zag…..en die kwam binnen….;-)

 4. Lieve Vera, je filmpjes zijn fijn, verhelderend en herkenbaar…..voor mij een antwoord op vragen waar ik al een tijdje mee rondloop. Nu heb ik een terugkerende vraag omdat ik deze nog niet goed beantwoord zie…; De sleutel voor vele issues is een gebrek aan zelfliefde/acceptatie…maar hoe precies kan ik mijn hart openen? Hoe kan ik de liefde voor mezelf gaan voelen en toelaten? Wanneer voel je als dat gebeurd? Wat merk je dan? Ik merk dat ik het nog lastig vind en een verkramping voel in jawel mijn hart…..

  1. Hi Willeke,
   Als je te veel naar binnen kijkt en jezelf wil ‘verbeteren’ of ‘loslaten’draai je in kringetjes. In jou geval kun je beter kijken naar de manier waarop je ervaart dat anderen naar je kijken. Zie je non-acceptatie, kijk of je de energie van deze persoon met alles erop en eraan binnen kan laten in je hart. Dit is een reflectie van de non-acceptatie naar jezelf en die zal in jouw hart transformeren. Als je iemand of een energie toelaat, opent je hart. Zie je je in de ogen van een ander liefde… weet dan dat dit een reflectie is van de liefde die jij in je hebt en adem die in alsof hij voor jou is… En zo groeit je zelfliefde. Hij komt tevoorschijn als je non-acceptatie transformeert.
   x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

logo VeraHelleman rood klein

"It has been my lifelong fascination to investigate why people say what they say and do what they do ... because it seemed so illogical"

Vera provides trainingsessions in collaboration with the Emotion Expertise Centre

We use ActiveCampaign as our marketing automation platform. By clicking above and submitting this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to ActiveCampaign for processing in accordance with ActiveCampaign's Privacy Policy and Terms. 

EEC logo Eng liggend diap
 
BECAUSE INSIGHT MAKES THE DIFFERENCE

The Emotion Expertise Centre has the objective of transferring knowledge and insight about the meaning of, message, functioning of and dealing with emotions.
We strive to get emotions back to the positive attention they deserve, so that people can function in balance with themselves and their environment.

Follow Vera on:
Scroll to Top