Hvad kan jeg gøre for at nå Helhed?

Jeg husker tydeligt et rum fuld af mennesker, og en lærer foran det. Han talte om lykken ved nondualitet. Jeg iagttog ham fra bagest i ​​rummet og forstod ikke et ord, han sagde. Det eneste, jeg kan huske, er, at han sagde, at han var en stol, og at publikum altid stillede det samme spørgsmål med lidt forskellige ord: “hvad kan jeg gøre for at nå det”

Vil du vide, hvad han sagde? “Intet”. Ubrugeligt, ikke sandt? I det mindste for egoet, og det er sjovt nok, hvad det hele handler om. Hvis du ønsker at realisere Helhed, skal egoet tage en pause i nuet. Nuet er faktisk porten til dit indre selv, Bevidstheden, som dvæler inde i hver af os. Skift til dette niveau af bevidsthed, og du vil kigge ud fra dette selv, fra Helhed. For at besvare spørgsmålet om, hvordan man når det: stop med at gøre, og begynd ‘ikke at gøre’. Hvilket er noget helt andet end at gøre ingenting. Det er derfor, at denne artikel vil præcisere netop det.

Fra ego modus – den personlighed, der identificerer sig med sit selvbillede, sine tanker om verden og med det liv, den lever – er vi programmeret med den illusion, at vi kan styre os selv og vores liv. Hvis du ønsker at opnå noget, er du nødt til at arbejde for det. Dette sætter et mål for fremtiden og en handlingsplan for at komme fra A til B. Fra dette perspektiv mangler vi indsigt i flere ting, der vil forsvinde i lyset af helheden, navnlig:

Ønsket om at tage et andet sted hen end her og nu er et ønske baseret på manglende accept. Basen er modstand og fra den modstand har egoet travlt med at gøre liv og selvforbedringer. Det forsøger at forbedre, hvad der ikke er modtagelig for forbedring, fordi vi ser ikke, at alt, hvad der er i dit liv I DETTE ØJEBLIK er en projektion af, hvad du energisk udsender. Dette er hvor din spilleflade er; ikke dér. Så ‘at gøre’ er en form for flugt. Flugten fra NUET. Hvilket er forståeligt, da alle identifikationer knuses i dette nu, og egoet kan ikke være i Nuet. Stop med at gøre og slap af i dette Nu, og du vil se, at det, som du har ledt efter har været der hele tiden. I dette NU er der fred, fordi du er fred.

Egoet har travlt med at gøre på alle mulige måder. Hele dagen lang fortolker, stempler og drager det konklusioner om, hvad det ser, tænker og føler. Hvilket fører til at låse ting, der ikke kan låses. Nuet er altid i bevægelse, og det er umuligt at kontrollere det eller forstå det i begreber. At gøre ingenting er en af ​​disse begreber. Nogle mennesker tror, ​​at udsagnet fra ​​denne lærer, og andre betyder, at du er nødt til at vente passivt til lyksalighed strømmer ned over dig. Hvis du forsøger dette, ‘gør’ du stadig, og ved at gøre, flygter du fra Nuet, fra forbindelsen med dit indre selv – og med det, fra Helhed – ind i dualitet.

Jeg ønsker også at gribe fat i egoet, beskytte det, prøve, lære, motivere og internalisere det… Det ‘gør’ altid noget. Og der er intet galt med det! Det er bare ​​egoets natur og ​​denne virkeligheds natur. Uden dette ego ville intet eksistere, så der er ikke noget galt med egoet… Bare med den idé, at du er dette ego. Den identifikation frigives, når du stopper med at ‘gøre’ og begynder at se, hvad ‘der bliver gjort’ fra det indre selv.

Du vil bemærke, at der er en mekanisme inden i dig, der tror, at den kan styre nuet. Så snart du kan se det, skifter du position til iagttager. Iagttageren, selvet, Kilden, hvorfra alt allerede er blevet accepteret. Med dette skift, vil du fusionere med selvet, hvor dualitet er fjernet. Og også hvor alle beskyttelsesmekanismer og sociale roller forsvinder der var baseret på den misforståelse, at du er den personlighed. På denne måde vil en ændring finde sted i dig, som også vil ændre dine projektioner, justeret til og i overensstemmelse med, hvem du virkelig er.

Så der er intet du kan gøre undtagen at iagttage… og med det, stop med at gøre.

Ja, det er umuligt at kontrollere, hvornår klarheden ved denne indsigt vil ramme dig, så der er virkelig intet du kan ‘gøre’. Selvet vil automatisk flytte til dit selv. ;-)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

logo VeraHelleman rood klein

"It has been my lifelong fascination to investigate why people say what they say and do what they do ... because it seemed so illogical"

Vera provides trainingsessions in collaboration with the Emotion Expertise Centre

We use ActiveCampaign as our marketing automation platform. By clicking above and submitting this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to ActiveCampaign for processing in accordance with ActiveCampaign's Privacy Policy and Terms. 

EEC logo Eng liggend diap
 
BECAUSE INSIGHT MAKES THE DIFFERENCE

The Emotion Expertise Centre has the objective of transferring knowledge and insight about the meaning of, message, functioning of and dealing with emotions.
We strive to get emotions back to the positive attention they deserve, so that people can function in balance with themselves and their environment.

Follow Vera on:
Scroll to Top