Flow

Hoe kom je in flow?

Na de uitzendingen van de Vera Helleman Online Serie lees ik alle vragen waar ik niet aan toe ben gekomen nog even door. Sommigen zijn heel persoonlijk, sommigen heel mentaal, maar de meesten refereren naar: HOE?! Hoe kom ik uit mijn denken? Hoe word ik gelukkig? En: Wat doe jij om in jouw flow te blijven. Zet jij een intentie voor de dag klaar, meditatie, yoga, sport, koffietje met vriendinnen? Laat ik op deze laatste vraag eens ingaan…

De vraagstelling legt al direct een aantal misvattingen bloot. Allereerst vraagt ze hoe ik in flow blijf, maar in haar voorzetjes verwijst ze naar hoe ik in flow kom. En daarmee legt ze eigenlijk direct het probleem bloot waar veel mensen mee worstelen. Als ze uit flow zijn, kunnen ze er niet in komen en als ze er in zitten, kunnen ze er niet in blijven. Beide komen voort uit het gebrek aan wakkerheid voor de overgang tussen in en uit flow zijn. Het woord flow verwijst naar de innerlijke stroom die van binnen naar buiten beweegt. Als je nu goed naar haar vraag kijkt, dan is deze gesteld vanuit de persoon die graag in flow wil komen en blijven. Flow echter, komt vanuit onze ware natuur, noem het ziel. Wat er nodig is om in flow te komen is dat de persoonlijkheid zich ten dienste van de flow gaat stellen.

In haar voorzetjes suggereert ze doe-dingen om in flow te komen, maar het is juist het niet-doen dat je in flow brengt. …dat ‘je’ in flow brengt… Deze ‘je’ dient zich over te geven aan het Zelf, waardoor ‘je’ tot ontspanning komt in je Zelf. Ik ga hier zo enorm gedetailleerd op in, omdat juist
het opmerken van deze subtiele veranderingen gaan zorgen dat je het overgangsmoment van in en uit flow gaat opmerken en op tijd erbij zult zijn om te kiezen(!) jezelf over te geven aan je innerlijke flow.

Ben je eenmaal in flow dan is het zaak dat je waakzaam blijft voor de verleidelijke stem van het hoofd die je weer naar een grijpen naar vast & zeker wil lokken. Gek genoeg is ieder concreet verhaal, hoe destructief ook, voor mensen meer vast & zeker dan ‘flow’.

Flow is wennen.
Flow is als je overgeven aan een dans die zich zonder jouw toedoen wil laten dansen….

Twee keer per week live voor jou beschikbaar

4 thoughts on “Hoe kom je in flow?”

  1. Mijn reactie op het in en uit flow zijn; dat flow vanuit het hart en ziel als de bovenpersoonlijke Geesteenheid als mijzelf vanzelf wordt waargenomen is mijn spontane onmiddellijke bevinding. Uitkomend via mijn adempauze achter inademing en uitademing een korte verstilling vast te houden met mijn aandacht en uit mijn verstandprogramma te ontsnappen en in mijn gevoelshart en dieper in de kern te verblijven. Daarin is energie niet werkzaam en mijn persoonlijke ik besef lost op in een tijdloze oneindigheid van lege stilheid waarin alles in potentie aanwezig is. Totdat mijn ziele flow verbindging legt met mijn persoonlijke verstandprogramma en worden vertaalt in woord en beeld die tot doen activeren en als energiestromen worden begrepen. Dat verstandprogramma laat mij een verdroomde wereld zien bestaande uit hologrammen, te ontwaken via mijn Hart en Ziel om de wereld anders te zien.

  2. Mooi en duidelijk. Afkikken van het willen….. Ik dacht ineens aan t flowbad in de sauna….heerlijk drijven ;).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

logo VeraHelleman rood klein

"It has been my lifelong fascination to investigate why people say what they say and do what they do ... because it seemed so illogical"

Vera provides trainingsessions in collaboration with the Emotion Expertise Centre

We use ActiveCampaign as our marketing automation platform. By clicking above and submitting this form, you acknowledge that the information you provide will be transferred to ActiveCampaign for processing in accordance with ActiveCampaign's Privacy Policy and Terms. 

EEC logo Eng liggend diap
 
BECAUSE INSIGHT MAKES THE DIFFERENCE

The Emotion Expertise Centre has the objective of transferring knowledge and insight about the meaning of, message, functioning of and dealing with emotions.
We strive to get emotions back to the positive attention they deserve, so that people can function in balance with themselves and their environment.

Follow Vera on:
Scroll to Top